top of page

Statusweb

Het automatiseren van processen speelt een belangrijke rol binnen de moderne logistieke wereld. De infrastructuur bij C. van den Heuvel & Zn. B.V. maakt onze organisatie slagvaardig en vergroot de leverbetrouwbaarheid richting u en uw klant. C. van den Heuvel & Zn. B.V. volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en zoekt continu naar optimalisatie van systemen om u zo goed mogelijk te voorzien van logistieke informatie.

EDI

We maken daarvoor gebruik van een EDI systeem. EDI staat voor “Electronic Data Interchange” en betekent zoveel als het elektronisch uitwisselen van informatie tussen partijen in de vorm van gestructureerde berichten. Deze vorm van communicatie biedt voor iedereen vele voordelen. De informatieoverdracht is betrouwbaar, onafhankelijk en zorgt voor minder werk binnen uw bedrijf. U spaart er veel tijd mee uit en vermijdt alle fouten die gepaard gaan met handmatige invoer van gegevens.

Statusweb
Wij maken gebruik van het EDI programma Statusweb. Via ons zending informatie systeem kunt u uw zendingen volgen. Met behulp van onderstaande link kunt u de informatie over uw zending opvragen. U heeft hiervoor een gebruikersnaam, inlogcode en een wachtwoord ontvangen.

Logistic Manager Systeem
Het Logistic Manager Systeem (L.M.) dat de basis is van ons informatie systeem, waarborgt optimale planning, administratie en facturatie. Bovendien is L.M. uit te breiden met Personal Digital Assistants (P.D.A.’s) welke een digitale handtekening genereren bij aflevering van uw zending bij de klant.
De vrachtbrieven zijn snel en gemakkelijk te vinden en op te vragen in het digitale archief. Tevens is het mogelijk voor de opdrachtgever om in te loggen in ons systeem en daarin onder meer zendingen in te voeren en vrachtbrieven en stickers af te drukken, kortom de zending dus compleet gereed te maken voor transport.

Soorten EDI

Web EDI
EDI via e-mail
Geïntegreerde EDI

WEB EDI:

Web EDI werkt via Internet. Via een internetprogramma kunt u uw zendingen aan ons doorgeven. Deze zendingen worden op een centrale server opgeslagen en daarna via een EDI verbinding naar ons systeem gestuurd en automatisch verwerkt. Geen investeringen noodzakelijk en ook geen extra IT kennis nodig.

EDI via e-mail:

Uw medewerkers sturen de zendingsgegevens in een bestand met een standaard opmaak via e-mail naar ons. Onze medewerkers importeren deze gegevens in ons systeem. Voor deze vorm van EDI is een relatief kleine investering nodig en enige IT kennis om het op te zetten.

Geïntegreerde EDI:

Bij geïntegreerde EDI systemen worden de EDI berichten direct tussen uw systeem en het systeem van Van den Heuvel uitgewisseld. Hierbij is vrijwel geen menselijke tussenkomst noodzakelijk zodat de kans op fouten geminimaliseerd wordt. Voor dit type EDI bestaat een internationale standaard (EDIFACT) voor de berichtenopmaak. Voor deze vorm van EDI is een investering noodzakelijk die u met grotere aantallen zendingen relatief snel weer terugverdient. Ook is er hiervoor meer IT kennis noodzakelijk in uw bedrijf.

bottom of page